Marketing Műhely

Marketing Műhely

Seed Star Battle a Prezi székházban

2015. december 03. - Rönky Áron

A DBH SeedStar és a LEWIS PR közös pályázatára 30 startup nevezés érkezett, melyek közül 10-nek volt lehetősége a döntőbe jutni. A TOP10 döntős csapat április 24-26 között a DBH Group budapesti irodaházában részt vett egy workshop-on, melynek során hazai és nemzetközi szakértőktől sajátíthatták el a befektetők megszólításához szükséges üzleti ismereteket. A végső döntőre április 30-án került sor a Prezi székházban. Az eseményen mi is jelen voltunk, ezúton is köszönjük a részvételi lehetőséget.

A döntő során a tíz döntősnek egy egyenként három perces prezentációk keretében kellett demonstrálnia az üzleti befektetők és nemzetközi zsűri előtt a startup vállalkozás felépítését, célját, és filozófiáját. A tíz előadás során a közönség igen innovatív és fantáziadús ölteleteknek lehetett szem és fültanúja.

 

A győztes csapat a Route4U lett, amely egy akadálymentes útvonaltervező alkalmazással állt elő a kerekesszéket használók részére. Alapvetően egy olyan megoldásról van szó, amelyben egy közösségi felületen a kerekesszékesek egymást segíthetik, ezzel tovább fokozva a mozgáskorlátozottak társadalmi integrációját. A főnyeremény részeként a Route4U egy 1 millió forint értékű mentorprogramban, és egy fél éves PR programban részesül, emellett május 12-én a LEWIS PR által szervezett Houston We've Got A StartUp prágai workshopon képviselheti hazánkat.

A dobogó második helyére az Apptalk.ninja került. A hazai csapat SDK-ja (Software Development Kit) a rendszer kommunikációs API-jait (Application Programming Interface) monitorozva tud betekintést nyerni a telepített alkalmazás hálózati és bluetooth-os adatforgalmába, ezzel segítséget nyújtva az alkalmazás fejlesztőknek mind az okosórák, mind pedig az egyszerű mobilos kliensalkalmazások esetében.

A harmadik helyet a Statzup tudhatta magáénak. A rendszer híres labdarúgók valós teljesítményét veszi alapul. A felhasználók pedig egy virtuális térben játszhatnak és köthetnek fogadásokat egymással, továbbá a labdarúgó játékosok teljesítménye alapján lehetőségük van a pontgyűjtésre.

A második és harmadik hely győztesei a DBH SeedStar szakértőitől kapott személyes monitoringban, valamint az IBM mentorprogramjában részesülnek.

 

Kalash József Dominik

A bejegyzés trackback címe:

https://hamarmu.blog.hu/api/trackback/id/tr328138184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása