Marketing Műhely

Marketing Műhely

Piros pólósként a marketing konferencián

2015. december 03. - Rönky Áron

A Marketing Commando idei első rendezvényének megtartására március elején, szerdán került sor.

A kifejezetten rendezvények szervezéséről, lebonyolításáról szóló egynapos konferencián az I Love Rendezvényen, ott dolgozó host-ként vettem részt.

Amennyiben kíváncsi vagy milyen is egy ilyen rendezvény egy fogaskerekének lenni, mennyi fáradtsággal és előnnyel jár, olvass tovább nyugodtan, ha nem, tedd mindezt anélkül!

 

Majd a sírban pihenünk

Akár csak egy élsportolónak, egy piacvezető vállakozónak is rendelkezni kell ideje teljes része felett, így a délig alvás azon a napon kimaradt. Téli álom helyett a várost ébresztve indultunk útnak a hotel felé, hogy még a konferencia kezdete előtt felkészüljünk a tanulni vágyók fogadtatására.

Berendeztük a regisztrációs pultot, kiosztottuk a rendezvény menetét tartalmazó prospektust, a munkafüzeteket, az esemény színeiben pompázó tollakat (felirattal felfelé!!) és a ruhatár előre elrontott számozását is újra kalibráltuk, majd egy gyors csoki és üdítő után megkezdtük a vállalkozók fogadását.

Az olajozottan működő csapatmunkának köszönhetően lehetőség van rá, hogy részesei lehessünk egy-egy előadásnak. Külön tetszett itt iskolatársaim (jelen esetben munkatársaim) hozzáállása. Ha tudták, hogy engem kiváltképp érdekel valami, úgy bevállalták azokat a feladatokat, amiket addig el kellett látni, csak hogy én és pár szerencsés bent ülhessünk. Mindez természetesen fordítva is megtörténik, hiszen elsősorban a munkáért vagyunk ott, a tanulás csak egy plusz lehetőség.

 

Egy lépés hátra, kettő előre

Rendezvényt, konferenciát szervezni bizonyos tudás birtokában bárki tud.
Egy cég kreativitása és leleményessége a problémák orvoslása közben látszik meg igazán.
Történt ugyanis, hogy egy kulcsfontosságú előadó betegség miatt nem tudott megjelenni.
Énem egy kárörvendőbb része, már pattanásig feszült idegekkel várta, hogy ebből mégis mi sül ki.

A megoldás viszont, melynek tanúja voltam, közel leszedett a székről. Mintha így lett volna megírva, mintha ez lett volna az eredeti terv!

Pedig mindössze annyi történt, hogy tájékoztatták az ott lévőket az előadó hiányzásáról, majd ezt a “problémát” remekül beépítve a konferecia jelenlegi témakörébe, hangsúlyozták a B terv fontosságát.

Ezt természetesen a tartalékba félretett előadás követte, melynek témája ugyancsak szerves részét képezte a rendezvényszervezés nagy egészének.

Talán nem is a megoldás, hanem annak a tálalása tetszett itt leginkább. Látszott rajta a rutin adta elegancia, hogy a szervezőket és felkészült csapatukat itt tényleg nem érheti megoldhatatlan meglepetés.

 

Win-win

Az igazi lehetőség nem az ott megkeresett fizetésben, de még csak szerintem nem is a tapasztalatban rejlik. Kicsit talán ahhoz hasonlítanám, mint mikor lehetőséged van rá, hogy a tűz közelében legyél.

A világ, piac menetét még nem befolyásolhatod, de első kézből találkozhatsz olyanokkal, akik a maguk szakterületén már számottevő tényezőnek számítanak. Közvetlen kapcsolat teremtésre itt sincs nagy esélyed, de nem is ez a dolgod.

A te célod, hogy meggyőzd őket kitartó, rendszeres és precíz munkád eredményességéről és elérd, hogy ezáltal ők figyeljenek fel rád, keressenek meg téged!

A döbbenet, hogy ehhez tényleg nem kell más csak, mint ahogy azt fentebb is leírtam: kitartó és precíz munka:)!

Rönky Áron

A bejegyzés trackback címe:

https://hamarmu.blog.hu/api/trackback/id/tr808137864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása